Novinky, Technológie, Golf, Passat, Tiguan, ID / 21. jún 2024 / 3 minúty ČÍTANIA

Umelá inteligencia s Chat GPT je odteraz k dispozícii pre tieto modely Volkswagen!

Volkswagen je jedným z prvých veľkoobjemových výrobcov, ktorý v spolupráci s technologickým partnerom Cerence zaviedol ChatGPT do svojich vozidiel.

Modely Volkswagen s novou generáciou informačno-zábavného systému sú teraz vybavené aj umelou inteligenciou (AI) ChatGPT. Tento výskumný nástroj založený na umelej inteligencii je k dispozícii vo všetkých nových vozidlách plne elektrickej rodiny ID., ako aj v novom Golfe, novom Tiguane a novom Passate. Je prístupný pomocou hlasového asistenta IDA a ponúka celý rad nových možností, ktoré ďaleko presahujú doteraz dostupné hlasové ovládanie. Zákazníci si teraz napríklad môžu nechať prečítať výsledky vyhľadávania a môžu komunikovať s vozidlom pomocou prirodzeného jazyka.

Súčasné modely Volkswagen už umožňujú používateľom ovládať informačno-zábavné systémy, navigáciu a klimatizáciu pomocou online hlasového asistenta IDA. Vozidlo je tiež schopné odpovedať na otázky týkajúce sa rôznych tém. Zavedením ChatGPT sa však možnosti výrazne rozšírili: AI môže napríklad poskytovať informácie o turistických atrakciách, podávať správy o uplynulých futbalových turnajoch alebo pomáhať riešiť matematické úlohy. To všetko funguje intuitívne: vodič jednoducho hovorí s asistentom prirodzeným jazykom a nemusí spustiť oči z cesty.

Jednoduché používanie bez prihlasovania. Zákazníci Volkswagen s existujúcim účtom pre VW Connect/VW Connect Plus môžu hlasového asistenta IDA používať ako zvyčajne - nepotrebujú ďalší prístup ani ďalšiu aplikáciu. Digitálny asistent sa spustí vyslovením "Hello IDA" alebo stlačením tlačidla na volante. Iba v prípade, že systém Volkswagen nedokáže odpovedať na otázku, je anonymne preposlaná na riešenie ChatuGPT; odpoveď je potom poskytnutá známym hlasom Volkswagen. 

ChatGPT v žiadnom prípade nezískava prístup k údajom o vozidle. Otázky a odpovede sa okamžite vymažú, aby sa zabezpečila optimálna ochrana údajov. Online hlasového asistenta možno deaktivovať buď v oblasti nastavení aplikácie Volkswagen, alebo v nastaveniach ochrany osobných údajov informačno-zábavného systému.

Technológia je k dispozícii v piatich jazykoch. V januári 2024 predstavil Volkswagen na veľtrhu elektroniky CES 2024 prvé vozidlá s ChatGPT integrovaným do hlasového asistenta IDA. Technológia je v súčasnosti k dispozícii v systémových jazykoch angličtina (USA), angličtina (Veľká Británia), španielčina, čeština a nemčina. Jej použitie vo vozidlách Volkswagen bolo možné vďaka spolupráci so spoločnosťou Cerence Inc, svetovým lídrom v oblasti riešení umelej inteligencie pre automobilový priemysel, a jej systémom Cerence Chat Pro, ktorý využíva rôzne zdroje - vrátane ChatGPT - a umožňuje asistentovi IDA poskytovať presné a relevantné odpovede na takmer všetky možné otázky.

Súvisiace články

Novinky, Technológie, Golf, Passat, Tiguan, ID

Volkswagen spúšťa integráciu umelej inteligencie do svojich modelov! Čo to znamená?

Golf

Nový Golf sa ukázal rovno ako GTI v pôsobivom maskovaní!

Súvisiace články

Novinky, Technológie, Golf, Passat, Tiguan, ID

Volkswagen spúšťa integráciu umelej inteligencie do svojich modelov! Čo to znamená?

Golf

Nový Golf sa ukázal rovno ako GTI v pôsobivom maskovaní!