Novinky, ID / 22. máj 2024 / 2 minúty ČÍTANIA

Volkswagen ID.7 sa stal historicky najlepšie hodnoteným vozidlom v testoch ADAC

Elektrický Volkswagen prepísal históriu. V testoch ADAC získal najlepšie hodnotenie.

Vlajkový model z rodiny plne elektrických vozidiel ID. získal najlepšie hodnotenie v prestížnom teste vozidiel ADAC. Volkswagen ID.7 sa stal vôbec prvým vozidlom, ktoré v nezávislom teste, vykonanom inžiniermi z najväčšieho európskeho automobilového klubu, dosiahlo priemerné skóre 1,5 a celkové hodnotenie "veľmi dobrý".

Odborníci z ADAC každoročne podrobujú testom približne 100 vozidiel, ktoré hodnotia podľa viac ako 350 kritérií v siedmich hlavných kategóriách. Číselné skóre udeľované odborníkmi z ADAC pripomína tradičné známkovanie od 1 (najlepší) do 5 (najhorší). Model ID.7 získal vynikajúce hodnotenie v kategóriách motor/pohon (1,0), bezpečnosť (1,1), životné prostredie/ekologický test (1,2) a komfort (1,5).

Elektrický sedan zaujal aj v ďalších hlavných kategóriách. Napríklad oblasti jazdných vlastností (2,1), karosérie/batožinového priestoru (2,3) a interiéru (2,4) boli hodnotené ako "dobré". Keďže dve kategórie - životné prostredie/ekologický test a bezpečnosť - majú najvyššiu váhu, celkové hodnotenie modelu ID.7 dosiahlo skóre 1,5, čo viedlo k historicky prvému hodnoteniu s prívlastkom "veľmi dobrý". Kai Grünitz, člen predstavenstva zodpovedný za technický vývoj značky Volkswagen: „Sme veľmi hrdí a potešení týmto fantastickým výsledkom. Testy vozidiel, ktoré vykonáva ADAC, sú mimoriadne dôležité a vzhľadom na štatút tejto organizácie ako nezávislého orgánu sa tešia veľkej úcte. V tejto súvislosti som presvedčený, že toto hodnotenie môže zohrať úlohu pri presviedčaní veľkého počtu potenciálnych zákazníkov, aby sa rozhodli pre náš plne elektrický sedan."

Test sa uskutočnil na vozidle Volkswagen ID.7 Pro s výkonom 210 kW (286 k). Zaujal najmä vysokou energetickou účinnosťou: so spotrebou len 18,1 kWh/100 km v kombinovanej prevádzke patrí elektrický sedan k najúspornejším modelom v strednej triede. V podkategórii "Spotreba/CO2" preto získal skóre 0,7 a plný počet piatich hviezdičiek v Ecoteste, ktorý je už viac ako 20 rokov neoddeliteľnou súčasťou testu vozidiel ADAC. Toto hodnotenie bolo prekročené len v podkategórii "Aktívna bezpečnosť - asistenčné systémy", ktorá získala najlepšie hodnotenie 0,6.