Novinky, Technológie, Golf, Passat, Tiguan, ID / 12. január 2024 / 2 minúty ČÍTANIA

Volkswagen spúšťa integráciu umelej inteligencie do svojich modelov! Čo to znamená?

Volkswagen má super novinku: do vozidiel už čoskoro pribudne známy AI chatbot – Chat GPT. Je to umelá inteligencia, ktorá dokáže písať a rozprávať ako človek. Volkswagen plánuje integrovať Chat GPT do všetkých modelov s hlasovým asistentom IDA.

Prvý mainstreamový výrobca s umelou inteligenciou. Chat GPT bude štandardne dostupný od druhého štvrťroka 2024 vo viacerých modelových radoch využívajúcich najnovšiu generáciu infotainmentu: ID.7, ID.4, ID.5, ID.3, úplne nový Tiguan, Passat alebo nový Golf. 

Prirodzená komunikácia. Vďaka Cerence Chat Pro integrácii do hlasového asistenta Volkswagen dôjde k sprístupneniu nových možností hlasového ovládania vo vozidle. Okrem ovládania infotainmentu, navigácie a klimatizácie, zvládne asistent IDA odpovedať aj na všeobecné otázky. V blízkej budúcnosti sa schopnosti asistentov vo vozidlách ešte rozrastú vďaka neustálemu vývoju umelej inteligencie. 

Partner na cestách. Vďaka umelej inteligencii sa môže čoskoro z hlasového asistenta stať plnohodnotný spoločník, s ktorým budeme konverzovať, riešiť problémy alebo organizovať plán podujatí v osobnom kalendári.

Nebude ma špehovať? Pre použitie chatbota si nebudete musieť vytárať žiaden nový účet ani inštalovať novú aplikáciu. Hlasového asistenta aktivujete jednoducho frázou „Ahoj, IDA"  alebo stlačením tlačidla na volante. Ak požiadavku nemôže zodpovedať systém Volkswagen, je anonymne preposlaná umelej inteligencii. Odpoveď sa potom vráti naspäť do systému IDA, kde vám na čokoľvek odpovie známy hlas infotainmentu.  Chat GPT nezískava prístup k žiadnym údajom o vozidle; otázky a odpovede sú okamžite vymazané, aby sa zabezpečila čo najvyššia úroveň ochrany údajov. To umožňuje Cerence Chat Pro, ktorý využíva množstvo zdrojov, vrátane Chat GPT, aby umožnil systému IDA poskytovať presné a relevantné odpovede na takmer akúkoľvek predstaviteľnú otázku. „Volkswagen vždy demokratizoval najmodernejšiu technológiu a sprístupnil ju širokým masám. To je jednoducho zakorenené v našej DNA. V dôsledku toho sme teraz prvým masovým výrobcom, ktorý robí túto inovatívnu technológiu štandardnou funkciou vo vozidlách od kompaktného segmentu nahor. Vďaka plynulej integrácii Chat GPT a silnej spolupráci s naším partnerom Cerence ponúkame našim vodičom pridanú hodnotu a priamy prístup k výskumnému nástroju založenému na umelom inteligencii. To tiež podčiarkuje inovačnú silu našich nových produktov," hovorí Kai Grünitz, člen predstavenstva značky Volkswagen pre technický vývoj.

Súvisiace články

Technológie, Golf, ID

Vývoj, testovanie a výroba nových VW +VIDEO

Novinky, Technológie, ID, Elektrické vozidlá

Volkswagen už podporuje obojsmerné nabíjanie. Aké sú jeho výhody?

Novinky, Technológie, Golf, Passat, Tiguan, ID

Takto vás VW chráni pri vystupovaní z auta

Súvisiace články

Technológie, Golf, ID

Vývoj, testovanie a výroba nových VW +VIDEO

Novinky, Technológie, ID, Elektrické vozidlá

Volkswagen už podporuje obojsmerné nabíjanie. Aké sú jeho výhody?

Novinky, Technológie, Golf, Passat, Tiguan, ID

Takto vás VW chráni pri vystupovaní z auta