Novinky, Video, Arteon / 28. november 2016 / 2 minúty ČÍTANIA

Volkswagen Arteon: CC budúcnosti! (+VIDEO)

Pozrite sa na prvé skice nádherného grand tourera, ktorý v budúcnosti nahradí model CC. Podľa všetkého sa naozaj máme na čo tešiť.

Už jeho meno je zaujímavé. Názov "Arteon" sa totiž skladá z dvoch častí. Prvá, "art" – teda umenie, odkazuje na priam umelecké stvárnenie karosérie a detailov nového modelu. "eon" zas naznačuje príslušnosť modelu do vyššieho segmentu, podobne ako vlajková loď Phideon, určená zatiaľ iba pre čínsky trh. Zatiaľ môžeme obdivovať iba jeho skice, ale celý model sa nám predstaví už na ženevskom autosalóne!

volkswagen-arteon-2

Arteon prináša úplne nový dizajn. Jeho tvary boli inšpirované prírodou, prúdmi, tečúcou vodou… Ako prvá vás uchváti veľká maska chladiča, ktorá je výrazne horizontálne členená a zasahuje až do trojrozmerných predných LED svetiel. Auto pôsobí spredu hrdo, odvážne a dominantne. Bočná silueta pripomína kupé vďaka dlhej, postupne klesajúcej streche. A nie je to iba lacný ťah bez kontextu, pretože Arteon má aj bezrámové okná dverí – tak, ako sa na elegantný grand tourer patrí.

volkswagen-arteon-4

Nezabudlo sa ani na praktickú stránku, čo je pri takomto vydarenom dizajne nezvyčajné. Arteon však naozaj bude aj praktický. Je to totiž liftback, takže do jeho obrovského batožinového priestoru je výborný prístup! Aj dizajnér Tobias Sühlmann, ktorý má toto auto "na svedomí", hovorí: "Na prvý pohľad je Arteon vzrušujúci cez svoj expresívny dizajn. Potom však nečakane prekvapí svojou praktickou stránkou. To je unikátna kombinácia!"

volkswagen-arteon-3

Musíme povedať, že ak robia skice za česť finálnemu modelu, tak Volkswagen Arteon bude auto, za ktorým sa obzrie naozaj veľa ľudí. Nemôžeme sa dočkať ženevského autosalónu, kde si ho dôsledne prezrieme naživo! Zatiaľ si pozrite video, kde uvidíte, ako prebiehal proces kreslenia prvých skíc a odkiaľ brali dizajnéri inšpiráciu :-) .

Súvisiace články

Novinky, Arteon

Predstavujeme: Volkswagen Arteon

Novinky, Arteon

Nepremeškajte nový Volkswagen ARTEON

Novinky, Eventy, Arteon

Volkswagen Arteon láka do Ženevy!

Súvisiace články

Novinky, Arteon

Predstavujeme: Volkswagen Arteon

Novinky, Arteon

Nepremeškajte nový Volkswagen ARTEON

Novinky, Eventy, Arteon

Volkswagen Arteon láka do Ženevy!