Golf / 27. december 2023 / 2 minúty ČÍTANIA

Nový VW Golf uvidíme už o necelý mesiac! Bude to darček k 50. výročiu legendárneho modelu

Golf je srdcom značky Volkswagen a pojem "bestseller" sa preňho hodí ako pre máloktorý iný model. V ôsmich generáciách sa predalo viac ako 37 miliónov vozidiel a v budúcom roku oslávi svoje 50. narodeniny. Pri tejto príležitosti značka začiatkom budúceho roka predstaví ďalšiu evolúciu ôsmej generácie modelu Golf. 

Najúspešnejší európsky automobil. Keď Volkswagen v roku 1974 predstavil prvý Golf, ako nástupcu legendárneho Chrobáka, nešlo o nič menej než automobilovú revolúciu. Volkswagen priniesol do triedy dostupných vozidiel inovácie, ktoré sú tu s nami dodnes. Príkladom môže byť koncepcia pohonu predných kolies (namiesto motora vzadu) s karosériou hatchback s veľkým vekom batožinového priestoru a sklápateľnými operadlami. Nehovoriac o ikonickom dizajne Giorgetta Giugiara, v ktorom pokračovali aj jeho nasledovníci. Golf sa rýchlo stal skutočným "ľudovým vozidlom" a prvých milión kusov zišlo z výrobných liniek už do roku 1976. Do dnešného dňa bolo dodaných viac ako 37 miliónov vozidiel. Vďaka tomu je tento kompaktný automobil najúspešnejším európskym automobilom a najpredávanejším Volkswagenom všetkých čias.

Dokonalý mix. Golf bol vždy skvelým spoločníkom pre každodenný život, ktorý stelesňuje všestrannosť, funkčnosť, spoľahlivosť a kvalitu. V priebehu desaťročí sa portfólio rozšírilo o ďalšie varianty: či už ide o Golf GTI, Golf Cabriolet alebo Golf Variant, prípadne mnohé ďalšie. S každou novou generáciou modelu sa do kompaktnej triedy dostali najmodernejšie technológie, bezpečnostné systémy a komfortné prvky. Volkswagen Golf tak širokej verejnosti sprístupnil technológie z vyšších tried v podobe ABS, airbagov, tempomatu, elektronických asistenčných systémov alebo dokonca mild a plug-in hybridných pohonov.

V jubilejnom roku 2024 predstaví Volkswagen ďalšiu evolúciu ôsmej generácie modelu Golf. Zaujme vizuálne prepracovanými prvkami, novými asistenčnými systémami a pohonnými jednotkami, ako aj informačno-zábavnými systémami a softvérom novej generácie. Svetová premiéra nového Golfu sa uskutoční už o niekoľko týždňov, pričom predpredaj je naplánovaný na jar 2024.

Súvisiace články

Novinky, Technológie, Golf, Passat, Tiguan, ID

Takto vás VW chráni pri vystupovaní z auta

Najodvážnejšie modely z dielne značky Volkswagen (časť 2)

Technológie, Golf, Passat, Sharan, Touareg

Radový alebo vidlicový? Zaujímavosti o legendárnom motore VR6

Súvisiace články

Novinky, Technológie, Golf, Passat, Tiguan, ID

Takto vás VW chráni pri vystupovaní z auta

Najodvážnejšie modely z dielne značky Volkswagen (časť 2)

Technológie, Golf, Passat, Sharan, Touareg

Radový alebo vidlicový? Zaujímavosti o legendárnom motore VR6